Fotografska razstava “20 let skozi objektiv” na 20. Festivalu Rdeči revirji.

datum: 06. 06. 2022 | kategorija: , , , , | avtor:

Mednarodni festival uprizoritvene umetnosti bo potekal v juniju v vseh treh zasavskih občinah, v Hrastniku od 1. do 5. junija, Zagorju ob Savi od 2. do 4. junija in v Trbovljah od 22. do 24. junija 2022. Namen festivala je predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Pripravljen je zanimiv in pester program prireditev – plesno gledališke predstave, lutkovne predstave za otroke in odrasle, ulične predstave, cirkuški nastopi, koncerti, delavnice, fotografske razstave…
Pomembno vlogo na festivalu ima tudi fotografija. Simon Tanšek, član Foto kluba Hrastnik, redno spremlja dogajanje festivala Rdeči revirji. V zadnjih letih je že nekajkrat razstavljal reportaže festivalskega dogajanja. Tokrat se bo z ulično razstavo “20 let skozi objektiv” predstavil s 25 dokumentarnimi fotografijami minulih let.

Dela bodo na ogled ves čas festivala in še kasneje do 10.6.2022 na ulicah Hrastnika – pred domom Rudarske godbe Hrastnik, pred hrastniško cerkvijo in ob poti proti osnovni šoli.

Druge objave